VERKTØY FOR VEKST: ‒ Det er en hjelp til å kartlegge status i egne forsamlinger og avdekke svakheter og styrker, sier kretsleder Johan Halsne i ImF Sunnmøre

ImF og NLM samarbeider om Vekst på Sunnmøre

Kretsleder Johan Halsne i Sunnmøre Indremisjon har sendt ut invitasjon til forsamlingene i kretsen om å bli med i prosessverktøyet Vekst.

ImF Sunnmøre og region nordvest av NLM har i høst gått sammen om å tilby sine forsamlinger og bedehus å bli med i prosessverktøyet som kalles Vekst. Det er utviklet av NLM og er en prosess som går over to år med fire samlinger og jevnt arbeid mellom samlingene.

Hjelp
‒ Det er en hjelp til å kartlegge status i egne forsamlinger og avdekke svakheter og styrker. Målet er å skape vekst. Det handler om å nå nye mennesker, sier kretsleder Johan Halsne i ImF Sunnmøre til sambåndet.no.

Han påpeker at på flesteparten av bedehusene på Sunnmøre er NLM og ImF de største organisasjonene.

‒ Derfor er det naturlig å bruke samme verktøy for menighetsutvikling. Det gir mer felles forståelse internt og gir bedre resultat, sier Halsne.

Styrken
‒ Hva skiller Vekst fra andre verktøy som Namu (Naturlig menighetsutvikling) og Futurum (læringsnettverk i regi av Bedehuskirken)?

‒ Vekst skiller seg ikke så mye ut fra andre verktøy, men der er nyanseforskjeller.

I kretsbladet Heimemisjonen skriver Halsne at styrken til Vekst er at «denne prosessen tar hensyn til hvor ditt fellesskap er i dag og hvordan deres lokalsamfunn ser ut.»

En del fellesskap på Sunnmøre både fra NLM og ImF har alt gjort seg bruk av dette verktøyet.

Sykkylven bedehusforsamling er en av forsamlingene som har vært gjennom Vekst og avsluttet prosessen i vår. Nå har forsamlingen jevnlige møter med en mentor.

Visjon
‒ Det har gitt anslag til god prosess hvor vi har reflektert over hva som skal til for at forsamlingen skal få vekst. Det er snakk om vekst i videste forstand – åndelig vekst og vekst i kvalitet og i kvantitet, vi skal oppleve at vi blir flere. Vi er blitt mer målbevisste når det gjelder hva vi vil, og vi har formulert en felles visjon – «Med Jesus – ekte livsglede til alle» – sier leder Oddbjørn Brunstad i Sykkylven bedehusforsamling.

Det er cirka 30 aktive i forsamlingen og rundt 40 stykker på forsamlingsmøtene annenhver søndag. Ellers har forsamlingen smågrupper.

‒ Hos oss er de fleste 50 år og oppover, så vår utfordring er hvordan nå den unge generasjonen. Vi ser etter tenåringer og er utålmodige etter å starte barnearbeid, sier Brunstad.

Bevisstgjort
Også Vestnes misjonsforsamling avsluttet i vår en toårig prosess med Vekst.

‒ Vi opplever at det var godt å tenke gjennom situasjonen og hva vi vil som forsamling. For oss i ledergruppen og styret har det vært med og bevisstgjort oss. Vekst er et verktøy til å kartlegge hvordan situasjonen i forsamlingen er og hva som er viktig å jobbe videre med. Vi er nå i en fase der vi evaluerer det vi har bestemt oss for, sier styreleder Arnfinn Stige i Vestnes misjonsforsamling.

Forsamlingen har barnelag og har nylig startet en gruppe for ungdommer. På møtene annenhver søndag kommer det omtrent 50 stykker.

Halsne håper at flere forsamlinger vil bli med i Vekst nå som de har fått invitasjon.

‒ Det er ennå for tidlig til at vi har fått respons, men vi ønsker at forsamlingene som har fått invitasjon, ser på det og vurderer om de skal gå inn i en prosess med Vekst, sier Johan Halsne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.